UGLA INSIGHTS

Digital transformation

Hvad er dit næste skridt?

Ugla Insights har skrevet en serie på tre artikler, der beskriver, hvad der kan være din virksomheds næste skridt i digitaliseringsprocessen og dermed de næste kompetencer, der er brug for i lederskabet. Artiklerne er skrevet for projektet Digital Ledelseskultur, der er støttet af Den Europæiske Socialfond.

Læs artiklerne her

I en hastig og forvirrende digital transformationsproces, er anbefalinger til næste skridt værdifuld viden for både ledelse og medarbejdere i arbejdet med vedvarende tilpasning af teknologi og digitalt lederskab.

Der er mange modeller, der forsøger at indkredse digital transformation, og det står efterhånden tydeligt frem, at det handler om ledelsens strategiske og forretningsmæssige reaktion på nye teknologier. Udviklingen af forretningen baseret på ny teknologi er svær, da mange af teknologierne er umodne, har ukendt potentiale og kræver meget arbejde og nye kompetencer i virksomhederne. Endelig betyder den teknologiske udvikling, hvor nye teknologier hele tiden kommer på banen, og afløser andre og forandrer eksisterende forretningsmodeller, at digitalt lederskab skal foregå med fingeren på pulsen i virksomhedens omverden af kunder og partnere, det såkaldte økosystem.

I denne lille artikelserie opfattes digital transformation som en vedvarende forandringsproces der er gennemgribende for hele virksomheden, der styres af ledere og medarbejdere i det digitale lederskab. Forandringsprocessen kan beskrives systematisk og vejlede de næste bedste skridt for virksomhederne. Det betyder, at artiklernes overordnede budskab er, at kompetence til forandringsledelse har en central plads i alt lederskab, uanset om det er en digital, en grøn eller en anden konkret omstillingsproces, man som leder er i gang med. Det er alt sammen forandringsprocesser, der skal ledes. Kompetencer til forandringsledelse, udviklet i den digitale transformationsproces, kan bæres med videre til virksomhedens næste brændende forandringsproces.

Alle tre artikler bygger på det unikke datasæt fra projektet Digital Ledelseskultur med 524 kvantitative besvarelser. Digital Ledelseskultur er et projekt finansieret af Erhvervsstyrelsen og EU. Projektets formål er at styrke virksomheders konkurrencedygtighed gennem digitalisering og digital tranformation. Bag projektet står projektansvarlig UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt national projektleder Lifestyle & Design Cluster.